.

.

viernes, 23 de abril de 2010

«Girona té el tòpic de ser catalanista»

Girona Decideix està intensificant la campanya
Quan només falten quatre dies per a la tercera onada de consultes sobiranistes, Girona Decideix està intensificant la campanya per intentar aconseguir la màxima participació possible.

Com està anant la campanya i el vot anticipat?


Pel que fa al vot anticipat, n'hem recollit gairebé un 3%, però esperem que al llarg del que queda de setmana i durant el dia de Sant Jordi es pugui assolir una xifra més significativa. En relació a la campanya, ha anat bé. Ara estem acabant de fer aspectes logístics, com ara la formació dels 200 voluntaris que atendran les demandes i estaran a les meses el dia 25, o els 50 que faran tasques de seguretat.


De totes les campanyes específiques que han fet, quin col·lectiu ha respost millor?


La campanya més intensa és la que està dirigida als nouvinguts. Ja hem contactat amb un centenar d'associacions que treballen en aquest camp, que han fet activitats o que els hem anat a recollir vots anticipats. També s'han fet altres campanyes com ara als instituts, clubs esportius, etc.


Creu que els partidaris del "no" es mobilitzaran, tal com vostès han demanat reiteradament?


Des del primer moment vam veure clar que, per mobilitzar les diferents sensibilitats, calia fer una campanya el màxim d'imparcial possible, amb neutralitat per tal de fomentar la participació. A partir d'ara, però, ja no està en les nostres mans. Ens hem intentant treure la imatge d'independentistes, però els partits que semblava que havien de defensar el "no" no han fet campanya, de manera que serà complicat mobilitzar tot aquest sector. Tot i això, els animem a mobilitzar-se.


Es marquen un llistó mínim de participació?


No. De fet, entre els organitzadors no en parlem mai. Hem fet tot el que estava al nostre abast, i evidentment volem la màxima participació, però també cal relativitzar-la. Per a nosaltres, l'èxit haurà estat fer una campanya sense incidents, en què tothom s'hagi assabentat del dret a votar, i haver situat aquesta qüestió al centre del debat polític.


El dia 25, hi haurà moltes mirades posades sobre Girona, ja que serà l'única capital catalana on se celebrarà la consulta amb el suport de l'Ajuntament. Se senten pressionats?

Sabem que, en l'àmbit simbòlic, serem un punt important, però això, en lloc d'espantar-nos, ens ho hem pres com un repte. Girona és una ciutat amb uns 80.000 habitants, amb el tòpic de ser molt catalanista però que, a l'hora de la veritat, és molt complexa, ja que té un percentatge d'immigració elevat.


La diada de Sant Jordi serà una bona oportunitat per fer campanya. Com s'organitzaran?


Hi haurà cap a deu meses per a recollir vots anticipats: les carpes de la plaça Miquel Santaló i Constitució, algunes parades de partits polítics, entitats i ciutadans que s'han ofert per a recollir vots anticipats i el nostre local de la Rambla. També mirarem que tota la Rambla estigui plena dels domassos del 25-A, de manera que, qualsevol persona que hi vagi, sigui conscient que se celebra la consulta.


Quants voluntaris treballaran diumenge?


Al final, hi seran pràcticament tots els 400 que hem mobilitzat. N'hi haurà 200 a les meses, 50 de seguretat, uns 30 controlant el sistema informàtic i altres que s'ocuparan del suport logístic.


Els 19 espais que han aconseguit són suficients o n'haurien desitjat més?


Quan vam parlar amb l'Ajuntament, el que volíem era garantir que a cada barri on habitualment hi ha un col·legi electoral també n'hi hagi un per a la consulta, i així serà. La gent no s'haurà de desplaçar per anar a votar.


I el dia 26, què passarà?


No ens ho hem plantejat, perquè ja tenim prou feina, però crec que tota la gent que s'hi ha implicat continuarà treballant, d'alguna manera o altra, pel dret a decidir.

No hay comentarios: