.

.

viernes, 23 de abril de 2010

Cedeixen espais per a la votació del 25-A


Tots els gironins cridats a consulta el dia 25 d'abril podran dipositar el seu vot en 19 col·legis electorals repartits arreu de la ciutat. Tant l'Ajuntament com la Diputació han cedit espais per a l'ocasió, mentre que també ho ha fet una de les entitats més arrelades a Girona: el GEiEG. D'altra banda, la comissió Girona Decideix està negociant perquè trobaria interessant que, el mateix dia 25, es poguessin expedir certificats d'empadronament a tots els ciutadans que ho sol·licitin a l'Estació-Espai Jove. Tot i això, de moment es tracta només d'un projecte que encara no s'ha concretat. Per això, la comissió recomana a tots els ciutadans que desitgin votar que consultin el web o es posin en contacte amb ells per saber quina és la documentació exacta que necessiten per exercir el seu dret a vot.

Centres Cívics, locals socials, el pavelló d'esports de Palau, l'Estació-Espai Jove, el GEiEG de Sant Narcís, el punt d'atenció pública de Girona Decideix (al carrer de l'Argenteria) i espais a l'aire lliure com la plaça Constitució i la plaça Miquel Santaló seran els col·legis electorals de la jornada. A més, també se'ls ha de sumar la Casa de la Cultura, que a banda de col·legi electoral també es convertirà en el punt neuràlgic de la jornada, ja que acollirà la seu central, centralitzarà la informació i des d'allà es faran les principals compareixences públiques. Els 19 col·legis estaran oberts des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre.

D'altra banda, Girona Decideix ha organitzat diverses xerrades a centres cívics sota el títol I tu, per què no decideixes?. El seu objectiu és dur a tots els barris el debat sobre el dret a decidir i fomentar la participació en la consulta.

Amer

Després d'una etapa d'informació bàsica i presentació de la coordinadora, i un cop ja s'ha endegat el vot anticipat, Amer Decideix intensificarà la seva campanya de promoció de la consulta durant aquest cap de setmana. Així, el divendres, a un quart de nou del vespre, hi haurà una xerrada del Cercle Català de Negocis, mentre que dissabte se celebrarà la Diada Festiva de la Cultura Catalana, amb actes com una hissada de la senyera, la recitació d'una ora i un recital musical i poètic. Finalment, diumenge a les 12 del migdia, a la plaça de la Vila, tindrà lloc la xerrada-col·loqui Causes i efectes de les consultes, amb Josep Maria Terricabras, Vicent Partal, Jordi Bilbeny i Xavier Mir.

Sant Joan de Mollet

Quinze persones han constituït l'associació Gent per Mollet, amb l'objectiu d'organitzar la consulta del dia 25. La presentació oficial tindrà lloc demà, juntament amb un berenar i la xerrada Volem la independència?, a càrrec de Lluís Poch, Lluís Muntada i Xavier Cortadellas. De moment, tots els veïns que vulguin poden votar anticipadament cada dimarts de 9 a 11 de la nit o el proper dissabte, dia 17, de 5 a 7 de la tarda.

Riudellots de la Selva

L'Ajuntament acollirà divendres a les vuit del vespre una xerrada a càrrec d'Èric Bertran, Carles Móra, Francesc Ribera Titot i Maria Mercè Roca.

No hay comentarios: