tanto monta monta tanto olga maria a monago como a Carlos Muñoz eso si solo pilla a los del PP costa de nuestros impuestos, amor incondicional por la buxaca de los corruptos

.

.

domingo, 13 de mayo de 2012

Guisantes, espárragos y setas de primavera


Video de Girona...


Girona desborda flors i visitants


El centre històric de la ciutat rep el primer dia milers de persones amb una programació que conclourà el 20 de maig i que inclou sessions nocturnes i activitats paral·leles.

ACN / DDG Girona va donar el tret de sortida a la 57a mostra de Girona, Temps de Flors. Des d'ahir, i durant vuit dies, la ciutat omple de colors, flors i olors els seus patis, racons i monuments més emblemàtics. I tot, amb multitud de visitants, que van atapeir el centre històric.

La mostra arriba aquest any avalada pel reconeixement de la revista National Geographic, que va escollir Girona i l'exposició com una de les millors destinacions mundials. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va ser l'encarregat d'inaugurar el festival i va ressaltar que durant aquests dies la ciutat es converteix en un "ram de flors metafòric", que simbolitza el concepte de generositat, i que la ciutat envia a tota la població.

D'aquesta manera, ja va un any més i, com és costum, la ciutat es va vestir amb tota mena d'exposicions florals per celebrar l'exposició , com cada mes de maig des de fa 57 anys. Els carrers més cèntrics es van despertar amb tota mena d'ornamentacions increïbles i originals que van deixar bocabadats els visitants. Des de primera hora, persones provinents d'arreu de Catalunya, de l'Estat espanyol i d'Europa van recórrer els carrers observant tots els jardins, places i monuments adornats.

Enguany, "Girona, Temps de Flors" ha augmentat de 82 a 85 els patis històrics, i de 27 a 32 exposicions. Respecte als jardins, es manté el nombre d'espais expositius amb voluntat de permanència. A més, la crisi econòmica no ha afectat la mostra que, per primera vegada, s'ha ampliat fins al barri de Sant Narcís i ofereix diversos trenets que recorren la Vall de Sant Daniel i la muntanya de Montjuïc perquè els visitants contemplin la natura que envolta la ciutat.

D'altra banda, la mostra compta amb el suport de la distinció de la revista National Geographic, que aquest any ha designat la ciutat de Girona i l'exposició com una de les millors destinacions mundials durant aquesta primavera.
Margarides, roses i clavells, entre d'altres flors, han servit per crear les exposicions més originals i increïbles. L'Elisa i la Gemma, dues visitants provinents d'Alacant, van destacar que la mostra era "preciosa i una meravella".

A més, van afegir que feia cinc anys que volien visitar l'exposició però per qüestions personals ho havien ajornat. Tant elles com la Pilar, una veïna de la ciutat, van remarcar que la mostra era una de les millors eines per "potenciar i promocionar culturalment i turísticament" les comarques.

El Celler, ambaixador

I és que "Girona, Temps de flors" vesteix la ciutat i incentiva que els ciutadans es moguin per donar a conèixer els productes o les creacions més gironines. És el cas del xef del Celler de Can Roca, Joan Roca, "ambaixador" de la mostra, que va crear un gelat de mel caramel·litzada, aigua de taronger i cotó de sucre en motiu d'aquesta exposició. Enguany, com a novetat, la mostra compta amb acompanyaments musicals dels grups que participen en el primer "Girona a cappella Festival" que es realitzarà del 12 al 19 de maig.

El gruix de la seva programació coincideix amb aquest primer cap de setmana de la mostra floral i es combinen actuacions en recintes tancats i a l'aire lliure, convertint en escenaris espais com el Mercat del Lleó. A més, el proper 19 de maig, l'exposició i tots els espais estaran oberts 24 hores i els establiments comercials faran una "shopping night" i romandran oberts fins a la mitjanit.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va ser l'encarregat de donar el tret de sortida a la mostra. "Girona envia un missatge d'esperança al món, i ho fa convertint-se en un ram de flors, element que simbolitza fraternitat i generositat, i ho lliura a tota la humanitat", va explicar l'alcalde.

Puigdemont va voler que les seves primeres paraules fossin per agrair l'esforç de tots els ciutadans que participen en la mostra. L'alcalde també va destacar que durant aquests vuit dies, una vintena de restaurants gironins faran menús gastronòmics on la flor és l'element més destacat.

Perpart seva, la regidora de Turisme i Comerç, Coralú Cunyat, va iniciar el seu discurs assegurant que "avui [ahir pel lector] és un gran dia per a la ciutat" ja que s'ha "consolidat com un dels esdeveniments més importants a nivell de ciutat". Va mencionar la revista National Geographic per insistir en què Temps de Flors és "una de les millors plataformes" per promocionar la ciutat. Cunyat va ressaltar la nit de botigues obertes "shopping night" del proper dissabte per fer valdre la idea que "tindrem noves emocions".

Els diversos museus de la ciutat també s'han implicat en aquesta mostra i realitzen activitats vinculades a Temps de Flors. En concret, els centres fan una visita guiada anomenada "Set tresors, set monuments en la història de la ciutat" on cada museu selecciona una peça que no es revelarà fins a arribar al seu espai expositiu i han creat un recorregut per la història de Girona a través d'aquesta peça.

D'altres novetats de les quals els visitants poden gaudir des d'ahir són els quatre trenets turístics que volten pel Barri Vell (dos aparells), Sant Daniel i la muntanya de Montjuïc. A més, a la zona de La Copa de la Devesa s'hi han instal·lat 35 parades i atraccions infantils, en un clar intent "d'apel·lar" al turisme més familiar.

Finalment, en aquestes dates els hotels han fet promocions i fins a 25 restaurants de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial presenten menús on les flors són un ingredient dels plats, per exemple, "mousse de foie" amb pètals de rosa vermella.

El Girona ha reduït la distància amb el descens de 8 a 2 punts en 3 partits


El Girona va llançat. Ha costat però ha trobat aquella dinàmica positiva que tant confiaven que arribaria tant Agné com Uribe. Ho ha fet de la mà de Salamero i quan més falta feia. I és que amb la victòria d'ahir davant l'Alcoià, el Girona se situa a només 2 punts de la permanència que marca el Guadalajara. Sens dubte, una distància mínima, sobretot si es té en compte que fa només 3 setmanes els gironins veien la salvació a 8 punts. La remuntada del Girona va començar amb l'empat a casa davant l'Alcorcón (0-0). Aquell punt semblava dolent però la derrota del Guadalajara a Còrdova va fer-lo mig bo i va deixar els gironins a 7 punts. La jornada següent, la passada, el Girona se la jugava precisament al camp del Guadalajara i no va fallar. Aquell triomf (1-4) va permetre al Girona acostar-se fins als 4 punts de la zona de salvació. Ahir, davant un altre rival directe com l'Alcoià, l'equip de Salamero va tornar a sumar tres punts, amb golejada inclosa, que, combinat amb l'empat a darrera hora del Múrcia davant el Guadalajara, el deixen a només 2 punts. És a dir, el Girona ha passat d'estar a 8 punts de distància de la permanència a situar-se a 2 en només tres jornades. Un ritme d'exiugar punts espectacular que convida a l'optimisme malgrat que des del vestidor els jugadors toquen de peus a terra.

Busos a Tarragona

El calendari diu que el Girona ha de visitar dimecres el Nàstic, virtualment descendit, mentre que el Guadalajara rebrà un Celta llançat cap a Primera. El club gironí organitza el viatge fins a Tarragona en bus a un preu de 10 euros, entrada no inclosa. Després del Nou Estadi, el Girona encararà 3 partits seguits a Montilivi (Còrdova, Vila-real B i Recre) mentre que el Guadalajara ha de jugar a Elx, rebre el Barça B i l'Almeria. La darrera jornada, el Girona visita el Múrcia i els castellans viatgen a Valladolid.

La Liga Española13/05 20:00 Getafe - Zaragoza P
13/05 20:00 Levante - Athletic Club P
13/05 20:00 Real Madrid - Mallorca P
13/05 20:00 Rayo - Granada P
13/05 20:00 Espanyol - Sevilla P
13/05 20:00 Málaga - Sporting P
13/05 20:00 Villarreal - At. Madrid P
13/05 20:00 Racing - Osasuna P

Describen la comunidad de invertebrados más profunda del mundo

Un grupo de investigadores, espeleólogos y científicos españoles ha identificado en la cueva Krubera-Voronja de Adjasia, en el Cáucaso oriental, la comunidad de fauna viva a mayor profundidad del mundo y ha descrito este ecosistema formado por nuevas especies para la ciencia de pequeños invertebrados.

El biólogo valenciano Alberto Sendra formó parte de la expedición hispano-rusa que hace dos años descendió a las profundidades de esta sima, la más profunda de la Tierra, para explorar sus formas de vida, y acaba de publicar este descubrimiento en la revista científica 'International Journal of Speleology'.

La cueva de Krubera-Voronja está localizada en el valle glacial de Ortobalagan, en el macizo de Arabika, de 2.240 metros de altitud sobre el nivel del Mar Negro, donde se abre la boca de la cavidad, que desciende casi verticalmente hasta los 2.191 metros de profundidad.

Sendra, que es técnico de fauna de suelo del Ayuntamiento de Valencia, subraya que es la "primera vez" que un grupo de españoles hace un descubrimiento de esa relevancia y explica que se ha identificado a seis especies de pequeños invertebrados, "casi todas ellas nuevas para la ciencia", pero aún quedan otras por catalogar.

"Lo que hace insólito este trabajo y le da un valor de interés excepcional a nivel mundial es la descripción por primera vez de la comunidad de vida animal más profunda del mundo, a menos 2.000 metros, un ecosistema único constituido tanto por animales terrestres como acuáticos", valora.

Se trata de pequeños escarabajos, milpiés, pseudoescorpiones y colémbolos y una abundante comunidad de crustáceos y anfípodos, "un grupo de pequeños invertebrados muy parecidos a los que vivirían en el suelo de cualquier jardín pero adaptados a las condiciones de profundidad", según Sendra.

Frugales con el alimento

Viven en condiciones de escasos recursos alimenticios, por lo que son especies muy poco exigentes a la hora de nutrirse, en una temperatura constante y una humedad relativa completa del cien por cien, algo que no resiste la gran parte de los artrópodos.

Sendra recuerda que hasta hace una década "apenas había algún trabajo esporádico" sobre muestras animales a más de mil metros de profundidad, e incide en que hay pocos investigadores en el mundo que trabajen en el medio subterráneo.

Según el investigador, aunque la cueva rebosa vida, los investigadores pensaban que ésta "desaparecería paulatinamente" al descender a varios centenares de metros de profundidad. Sin embargo, al bajar sucedió lo contrario: "Cada vez que se profundizaba, seguían apareciendo formas de vida".

La expedición fue organizada por el grupo CAVEX de la Universidad de Moscú, del que forman parte un grupo de espeleólogos españoles como Sergio García-Dils, Pilar Orche y Javier Le Pera y participaron como invitados Sendra y la portuguesa Ana Sofía Reboleira, que también firma el artículo en la prestigiosa revista científica.

"Es un grupo muy heterogéneo de investigadores, hay desde fontaneros hasta profesores de Harvard y muchos son españoles", añade Sendra, quien narra cómo tuvieron que trabajar en "condiciones infrahumanas" para recoger muestras de fauna a grandes profundidades.

"Estamos convencidos de que hay nuevas sorpresas y queremos investigar más", anuncia Sendra: un grupo de investigación tiene previsto volver a la cueva en 2013 y estudiar en profundidad este nuevo y apenas conocido ecosistema.

Para ello y, aunque este biólogo es consciente de "la difícil situación económica internacional", reclaman ayudas y financiación de instituciones públicas y privadas para poder "seguir estando allá donde avanza la ciencia".

¿Qué comen nuestros hijos en el 'cole'?

Nueve meses al año, cinco días a la semana; durante toda su etapa escolar. Así de larga es la relación de muchos niños con el comedor, un escenario que esta semana se ha convertido en 'trending topic' gracias al blog de Martha Payne; una niña escocesa de nueve años que se ha dedicado a fotografiar sus menús del 'cole' con un éxito inesperado.

En España, unos dos millones de niñas comen todos los días en la escuela; aunque son muchas las voces que dudan de su calidad nutricional. Un estudio que visitó 209 colegios en 19 provincias españolas denunció en 2011 que un 30% de los menús escolares no ofrece verduras cada día y otro 20% abusa de los fritos y precocinados.

Coincide con esta apreciación Jesús Román, de la Sociedad Española de Dietética y Ciencias de la Alimentación; "aquí tenemos 17 autonomías, unos 35.000 ayuntamientos, y unas 3.000 o 4.000 empresas de catering, sólo en Madrid. Así es imposible saber lo que hay, no disponemos de datos centralizados".

A juicio de Román, autor del 'Libro Blanco de la Alimentación Escolar', en general, a los menús del comedor les faltan frutas, verduras, hortalizas y pescado; y les sobran fritos y alimentos preparados. Aunque reconoce que existe una amplía variedad entre comunidades autónomas. "Que las competencias estén repartidas entre Sanidad y Educación tampoco ayuda", critica.

Además de la importancia desde el punto de vista dietético y nutricional (y como foco de combate de la obesidad infantil), Carlos Iglesias Rosado, jefe del departamento de Nutrición en la Universidad Alfonso X El Sabio, recuerda en el manual 'Nutrición y alimentación en el ámbito escolar', que la comida juega un papel clave en el desarrollo del cerebro de los niños: "la función cognoscitiva está influida por el estado nutricional del niño", apunta.

Según exponen en el mismo manual Carlos de Arpe y Antonio Villarino (de la Universidad Complutense de Madrid), los principales errores en los menús del 'cole' son la repetición de las mismas presentaciones culinarias, escasez de frutas, verduras y legumbres, así como de pescado azul, un exceso de postres dulces, grasas saturadas y proteínas (en detrimento de los hidratos de carbono) y un desequilibrio entre el aporte energético de la comida de un día a otro,


El menú ideal

Como explica Susana del Pozo, de la Fundación Española de Nutrición (SEN) (cuyos estudios han servido para establecer las bases de la normativa de la Comunidad de Madrid sobre esta cuestión), éstas son algunas de las pautas que debe cumplir un menú escolar:

  • La comida del medio día debe cubrir el 30%-35% de las necesidades energéticas del niño; y esto varía en función del sexo y edad del menor. Por ejemplo, para un pequeño de seis a nueve años, la comida debe suponer entre 600 y 700 kilocalorías (a partir de esa edad, los chicos consumen más energía que las chicas).
  • Los menús deben incluir diariamente verduras y hortalizas (como primer plato, o como guarnición del segunso); así como arroz, pasta, patatas o legumbres.
  • El segundo plato debe estar compuesto por carne, pescado o huevos. Aunque se recomienda variedad dentro de estos grupos de alimentos, alternando pescado blanco y azul, o distintos tipos de carne.
  • El menú debe incluir fruta todos los días (se puede incluir algún lácteo como complemento).
  • La comida debe ir acompañada de pan y agua.
  • Se recomienda cautela con la sal, el azúcar y los alimentos ricos en grasas.
  • Algunos días del mes se debe incluir alimentos integrales (como pasta o arroz).
  • A la hora de servir las raciones se aconseja incluir variedad de alimentos (por ejemplo, la guarnición de verduras; o si se trata de paella, que no sea sólo arroz) y en las preparaciones (que no sean únicamente fritos).

Un empleado de la CAM huye con 450.000 euros robados de una sucursal

Un empleado de una sucursal bancaria de Caja Mediterráneo en la localidad murciana de Yecla ha huido a algún país de Sudamérica con unos 450.000 euros robados el pasado 20 de abril de la oficina en la que trabajaba, han informado fuentes de la Delegación del Gobierno en la Región de Murcia.

Por su parte, fuentes de esa entidad bancaria se han negado a hacer "ningún comentario" sobre este asunto para "no entorpecer la labor policial".

El diario La Verdad de Murcia publica hoy que el empleado de esa sucursal, natural de la localidad murciana de Molina de Segura, era el cajero, y que invitó al aperitivo a sus compañeros tras el cierre de la oficina el último día en el que se le vio en su puesto de trabajo.

Según este periódico, la Unidad de Delitos Económicos de la Jefatura Superior de Policía de la Región de Murcia ha cursado a Interpol una orden internacional de búsqueda y captura contra él.

Las elecciones legislativas en Renania, un nuevo test para la coalición de Merkel

Unos 13,2 millones de votantes están convocados a participar este domingo en las elecciones legislativas en el estado federado alemán de Renania del Norte-Westfalia, que serán un nuevo test para los partidos de la coalición que sostiene a la canciller federal, Angela Merkel.

Todas las encuestas coinciden en señalar que el Partido Socialdemócrata (SPD) repetirá triunfo en ese estado de la mano de su líder regional y primera ministra, Hannelore Kraft, que forzó el adelanto electoral al no conseguir aprobar en el Parlamento de Düsseldorf los presupuestos regionales.

Los sondeos indican que Kraft volverá a formar coalición con Los Verdes y su dirigente Sylvia Löhrmann, con la única duda de si lograrán juntas obtener una mayoría absoluta que les permita mayor desahogo tras dos años de Gobierno minoritario.

Las últimas encuestas destacan que el SPD conseguirá un 37% de votos y Los Verdes, un 12%, lo que les daría una mayoría parlamentaria ajustada, mientras la Unión Cristianodemócrata (CDU) de Merkel deberá conformarse con un 30% de sufragios.

El Partido Liberal (FDP), socio menor de Merkel en el Gobierno federal, lograría un 6% de votos y continuaría su fase de recuperación tras meses de preocupante impopularidad, mientras Los Piratas seguirán en su línea de formación emergente con un 8,5% y conseguirán entrar por cuarta vez consecutiva en una cámara regional desde noviembre pasado.

Sólo espera un resultado adverso el partido de La Izquierda, que tras verse excluido del Parlamento regional de Schleswig Holstein el domingo pasado, se verá fuera de la cámara de Düsseldorf si se cumplen los pronósticos que no le dan mas allá de un 3,5% de votos.

Rumbo a las generales

Tras el triunfo en los comicios de Schleswig Holstein, el estado alemán más septentrional, de la alianza de SPD y Verdes, apoyados por la minoría danesa del SSV, las dos formaciones aspiran en Renania del Norte-Westfalia confirmar el resurgir de la opción rojiverde con vistas ya a las elecciones generales del otoño de 2013.

Para los 181 escaños en la cámara regional de Düsseldorf se presentan un total de 1.085 candidatos de 17 formaciones, de las que sólo se espera que entren en el Parlamento un total de cinco, todas tradicionales, excepto Los Piratas, creados hace tres años.

En las elecciones anteriores, en 2010, la CDU de Merkel fue la formación mas votada con un 34,6% de votos, seguida por el SPD con 34,5%, Los Verdes con 12,1%, los liberales con 6,7% y finalmente La Izquierda con un 5,6%, mientras los Piratas sólo consiguieron entonces un 1,6%.