.

.

jueves, 29 de abril de 2010

El Col·legi d´Arquitectes avala el projecte de la carretera Barcelona a Girona

El president del Col·legi d'Arquitectes, Frederic Cabré, va avalar ahir el projecte escollit per l'Ajuntament de Girona per a la reforma del carrer Barcelona i la reconversió de les naus industrials en zona residencial. Cabré va destacar que el projecte permetrà "relligar no sols urbanísticament si no també socialment el barri de Sant Narcís amb la resta de la ciutat". Un dels arquitectes del projecte guanyador, José González Baschwitz, va assegurar que "precisament, la part més important és l'eix verd en l'espai que ara ocupen les vies i el cosir la ciutat intentant que un cop es faci tota la transformació no es vegi la ferida".
El tram de la carretera Barcelona de Girona entre la rotonda del Mas Gri i els edificis del costat de l'hotel Melià té una proposta per desenvolupar una reforma urbanística de grans dimensions. Tota la vorera on ara hi ha naus industrials desapareixerà per donar lloc a un bulevard amb àmplies voreres, entre 700 i 800 pisos -amb cinc torres de dotze pisos-, un possible hotel, un equipament municipal i un "eix verd" sobre la via ?d'almenys 40 metres d'amplada. El projecte guanyador del concurs d'idees del Pla de millora urbana número 13 l'ha redactat el Taller d'Arquitectura i Territori SLP, sota el lema de "Via Verda-Fent Ciutat" i ha estat escollit després de superar dues fases. A la primera hi havia 24 candidats i a la selecció final, cinc propostes.

El president dels arquitectes, Frederic Cabré, remarca que "és una bona oportunitat per solucionar un zona amb caràcter industrial per transformar-la en un sector on primaran les zones verdes i els habitatges". "L'Ajuntament de Girona ha destacat diverses vegades que la voluntat és generar espai públic i aquesta proposta ho aconsegueix".

Per Cabré, "el més destacat de la proposta és com el carrer Barcelona serveix per lligar els barris de l'eixample de Girona amb Sant Narcís". El representant del Col·legi recorda que "és molt positiu com soluciona els passos viaris que sempre han estat un problema per a la ciutat i que han provocat que se segregui un barri de la ciutat". "Amb aquest projecte se soluciona la nafra del tren que ha suposat sempre per a la ciutat una distribució que genera molts conflictes".

El projecte guanyador, juntament amb els quatre aspirants descartats, s'exposaran a partir de demà a les sales del Col·legi d'Arquitectes.

No hay comentarios: