tanto monta monta tanto olga maria a monago como a Carlos Muñoz eso si solo pilla a los del PP costa de nuestros impuestos, amor incondicional por la buxaca de los corruptos

.

.

lunes, 23 de mayo de 2011

CiU guanya les eleccions municipals amb 10 regidors a Girona

Gir històric a l'Ajuntament de Girona. Amb el 100% dels vots escrutats, CiU aconsegueix 10 regidors i desbanca l'històric governant, el PSC, que es queda amb 7 i perd un dels seus feus principals després de 32 anys de govern. El Partit Popular, que durant bona part de l'escrutini duplicava els resultats del 2007, finalment passa de 2 regidors a 3. Un altre resultat sorprenent és el de la CUP, que fa quatre anys no era a l'Ajuntament i ara hi entra amb 3 regidors. ICV tanca l'arc representatiu municipal amb 2 regidors. A l'altre cantó de la balança, derrota sense pal·liatius per a ERC, que si fa quatre anys va aconseguir 4 regidors, ara ni tan sols aconsegueix representació.

No ha pogut ser. El PSC no ha pogut mantenir l'alcaldia de la capital gironina, que ostentava des de les primeres eleccions democràtiques després de la dictadura de Franco, el 1979. 32 anys després, CiU ha aconseguit prendre-li la presidència del municipi, i ho ha fet amb un marge considerable. Amb 10 regidors i el 31,4% dels vots, supera en 3 regidors els 7 que ha aconseguit el PSC, que s'ha quedat amb el 23,26% dels vots.

Caldrà veure ara què passa l'endemà de les eleccions, perquè els 10 regidors de CiU no són suficients per governar amb comoditat. Durant la campanya, l'alcaldable convergent, Carles Puigdemont, s'havia mostrat obert al diàleg i havia estès la mà a tots els partits polítics gironins per proposar "un escenari de pactes permanents i diàleg constant".

Al cantó socialista, Pia Bosch tenia la difícil missió de mantenir el bastió gironí després de la derrota electoral a les darreres eleccions autonòmiques. To i no haver-ho aconseguit, els set regidors que ha obtingut li permeten continuar com a segona força a l'Ajuntament. Són set regidors que en un escenari com el que es presenta podran fer valdre la seva força.

Sorprenent l'empat a regidors, que no a vots, a la tercera posició. PP i la CUP aconsegueixen 3 regidors cadascun. El PP n'obté un més que ara fa quatre anys. La CUP fa quatre anys no hi era. De moment, el candidat de les CUP, Jordi Navarro, ja ha advertit que la seva voluntat no és pactar amb CiU, però l'endemà de les eleccions tot canvia, i ara com ara no es pot descartar cap possibilitat.

Tampoc sembla que pactar amb CiU sigui la intenció d'ICV-EUiA. L'ecosocialista Joan Olóriz havia dit durant la campanya que no pactaria amb CiU, tot i que els 2 regidors que ha obtingut tampoc no permetrien al guanyador de les eleccions aconseguir una majoria estable.

Finalment, cal comentar la derrota sense pal·liatius per a ERC i la seva candidata, Blanca Palmada, que si fa quatre anys ostentava una presència destacada a l'Ajuntament de Girona amb 4 regidors, aquesta vegada es queda sense representació.

CIU fa història a Girona

"CiU ha fet història per primer cop en 32 anys a Girona". Amb aquesta frase, el guanyador de les municipals Carles Puigdemont ha resumit què representa haver trencat, per primer cop a la democràcia, l'hegemonia socialista a la ciutat. Per a l'alcaldable de CiU, la fotografia que deixen els comicis "dibuixa un estil gironí nou de fer política". Puigdemont considera que aquest escenari els permetrà treballar "amb solidesa", posar en pràctica el "pacte permanent" que ha promès durant campanya, i aconseguir "el consens" amb els temes de ciutat. Per la seva banda, la socialista Pia Bosch ha reconegut la victòria de CiU, però ha puntualitzat que encara és aviat per dir que el PSC estarà a l'oposició.

No hay comentarios: