.

.

lunes, 23 de mayo de 2011

La CUP assegura fer història i descarta un pacte amb CiU


ORIOL PUIG Els tres regidors que la Coordinadora d'Unitat Popular (CUP) va aconseguir ahir a l'ajuntament de Girona van desfermar l'eufòria dels militants i simpatitzants de la formació, que durant tota la tarda i nit van seguir la nit electoral al carrer Ballesteries, davant la seva seu electoral.
Al voltant de les onze de la nit, poc després que es completés definitivament l'escrutini que els donava els tres regidors, el cap de llista Jordi Navarro, es va dirigir a les més de 200 persones que estaven concentrades en aquell punt.

Va repetir alguns dels eslògans de la campanya, assegruant que "serem la veu del carrer a l'Ajuntament", i descartant formar part d'un pacte de govern. "A nosaltres no ens interessa hipotecar el nostre capital polític entrant en un govern on no tindrem prou força. Ens interessa continuar treballant, continuar aprenent i, això, entenem que ho podem fer millor des de l'oposició", va assegurar Navarro.

El cap de la llista formació, que ha acudit als comicis en coalció amb Reagrupament i Pagesos per la Dignitat Rural, va afegir que "reballarem en la mateixa línia dels últims anys, fent oposició en clau independentista, en clau d'esquerres i en clau ecologista"

Va insistir que "hem d'escoltar més la ciutadania" i que "cal una administració més directa". "Més de tres d'un únic partit al govern de la ciutat han dificultat l'administració més directa que reclamem des de la CUP. Esperem que el canvi que s'ha produit permeti avançar en aquesta direcci; com a mínim nosaltres pressionarem perquè així sigui", va comentar navarro.

Adrençant-se a una militància que corejava consignes com "indepedència" i "vica terra lliure", Navarro va assegurar que "hem fet història" i que "avui estem més a prop del nostre somni, la independència del nostre país i d'un territori amb major justícia social".

El líder de la formació a Girona va assegurar que els tres regidors eren "tres lluitadors, gent militant. que continuarem treballant inscansablement per al somni que volem".

I va recordar que "aquesta lluita no la farem sols", citant els regidors que les CUP havien aconseguit en municipis com Arbúcies, Mollet de Peraldada, Figueres, Bordils, Salt, Banyoles, Viladamat o Celrà.

No hay comentarios: