.

.

martes, 20 de abril de 2010

Girona comptarà amb 30 delegats internacionals per la jornada de consultes del 25A

El Fòrum Mundial pels Drets dels Pobles, organitzat pel CIEMEN, durà a a la capital gironina delegacions internacionals provinents de nacions sense estat d’arreu del món.

Entre el 23 i el 26 d’abril, coincidint amb Sant Jordi i la consulta sobre la independència, Girona acull una trobada internacional de pobles sense estat per debatre la vigència del dret a l’autodeterminació dels pobles en el marc de la globalització. El CIEMEN, l’entitat organitzadora d’aquest Fòrum Mundial pels drets dels Pobles, i Girona Decideix! es coordinaran perquè els delegats actuin d’observadors internacionlas el 25 d’abril.

D’entre els delegats que ja han confirmat presència destaquen Daniel Turp (vicepresident del Partit Quebequès, Québec, Canadà), Sebahat Tuncel (diputada kurda al Parlament de Turquia), Christian Traodec (alcalde de Carhaix, Bretanya, França), Ferhat Mehenni (president del Moviment per l’Autonomia de la Cabília, Algèria), Sjurdur Skaale (diputat de les Illes Fèroe, Dinamarca), Robèrt Louvain (ex-president de la Vall d’Aosta, Itàlia) o Rafael Quispe (president del CONAMAQ, Bolívia). També hi seran presents dirigents d’Irlanda del Nord, Còrsega, Occitània, Galícia, País Basc, País Maputxe, Tuaregs, Palestina, Tirol del Sud, Flandes, País de Gal·les, Cornualla, Sàhara Occidental, Groenlàndia, Kosovo, Nova Caledònia, Guaiana Francesa, Guatemala, Perú i Escòcia, entre d’altres nacions sense estat.

Els delegats arribaran a Girona el 23 d’abril, on el mateix vespre es farà la presentació del Fòrum Mundial pels Drets dels Pobles al Jardí de la Infància, on també actuarà el grup de música folk La Carrau. El dia següent les activitats es traslladaran a la Facultat d’Econòmiques del Campus de Montilivi de la UdG, on tindran lloc conferències i xerrades obertes al públic.

Diumenge 25 d’abril, els delegats es repartiran per Girona i rodalies per observar el procediment electoral estblert per les comissions organitzadores de les consultes sobre la independència.

No hay comentarios: