.

.

viernes, 16 de abril de 2010

25 ABRIL – Consulta sobre la independència a Girona



Girona Decideix!

Girona Decideix!




Girona comptarà amb 30 delegats internacionals el 25A


El Fòrum Mundial pels Drets dels Pobles, organitzat pel CIEMEN, durà a a la capital gironina delegacions internacionals provinents de nacions sense estat d’arreu del món.

Entre el 23 i el 26 d’abril, coincidint amb Sant Jordi i la consulta sobre la independència, Girona acull una trobada internacional de pobles sense estat per debatre la vigència del dret a l’autodeterminació dels pobles en el marc de la globalització. El CIEMEN, l’entitat organitzadora d’aquest Fòrum Mundial pels drets dels Pobles, i Girona Decideix! es coordinaran perquè els delegats actuin d’observadors internacionlas el 25 d’abril.

D’entre els delegats que ja han confirmat presència destaquen Daniel Turp (vicepresident del Partit Quebequès, Québec, Canadà), Sebahat Tuncel (diputada kurda al Parlament de Turquia), Christian Traodec (alcalde de Carhaix, Bretanya, França), Ferhat Mehenni (president del Moviment per l’Autonomia de la Cabília, Algèria), Sjurdur Skaale (diputat de les Illes Fèroe, Dinamarca), Robèrt Louvain (ex-president de la Vall d’Aosta, Itàlia) o Rafael Quispe (president del CONAMAQ, Bolívia). També hi seran presents dirigents d’Irlanda del Nord, Còrsega, Occitània, Galícia, País Basc, País Maputxe, Tuaregs, Palestina, Tirol del Sud, Flandes, País de Gal·les, Cornualla, Sàhara Occidental, Groenlàndia, Kosovo, Nova Caledònia, Guaiana Francesa, Guatemala, Perú i Escòcia, entre d’altres nacions sense estat.

Els delegats arribaran a Girona el 23 d’abril, on el mateix vespre es farà la presentació del Fòrum Mundial pels Drets dels Pobles al Jardí de la Infància, on també actuarà el grup de música folk La Carrau. El dia següent les activitats es traslladaran a la Facultat d’Econòmiques del Campus de Montilivi de la UdG, on tindran lloc conferències i xerrades obertes al públic.

Diumenge 25 d’abril, els delegats es repartiran per Girona i rodalies per observar el procediment electoral estblert per les comissions organitzadores de les consultes sobre la independència.


Diario de Girona

REPRODUCCIÓ ÍNTEGRA DEL MANIFEST PRESENTAT AHIR PER DIVERSES PERSONALITATS DE GIRONA El filòsof Josep Maria Terricabras, el llibreter Guillem Terribas i el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, han impulsat un manifest a favor de les consultes sobiranistes al qual ja s'han adherit més de 80 personalitats de diversos àmbits, des de la política (Maria Mercè Roca, Carles Puigdemont, Jaume Torramadé) fins al dret (Carles Monguilod, Benet Salellas) o la comunicació (Josep Maria Fonalleras, Antoni Puigverd), entre altres. Ahir el van fer públic en un acte que va reunir un centenar de persones a la Casa de la Cultura de Girona, durant el qual van animar tota la població a anar a votar, ja sigui per dir que "sí" com per posicionar-se a favor del "no".

Reunió amb Alex Salmond

Una delegació de la Coordinadora Nacional de la consulta es va reunir ahir amb el primer ministre d'Escòcia, Alex Salmond, per explicar-li la iniciativa i conèixer de primera mà l'estratègia escocesa per convocar el seu referèndum d'autodeterminació. La Coordinadora valora la trobada com un "èxit" ja que també van poder parlar amb diputats i altres membres del govern.

Campanya de les JERC

Les JERC de Girona faran tres conferències enfocades a diferents col·lectius de la ciutat, dins la campanya Sí, decidim independència. Avui, a dos quarts de vuit del vespre, Saoka Kingolo, assessor de la secretaria d'Immigració, parlarà al local de l'Associació de Veïns de Can Gibert per demanar a la comunitat africana que s'impliqui en la consulta. Dissabte, a dos quarts de dotze, a la biblioteca de Taialà, l'associació Els Altres Andalusos presentarà el llibre Fabricar l'immigrant. I finalment, Claudia Fernández, representant de Fedelatina, parlarà dimecres al centre cívic de Sant Narcís.
D'altra banda, les joventuts republicanes han obert el portal decidimindependencia.cat, per tal de fer un seguiment exhaustiu de la campanya, i faran un acte conjunt al costat de la JNC i UdJ.

Acte de la CUP a Girona

La Casa de la Cultura acollirà avui, a partir de dos quarts de vuit del vespre, un acte públic de la CUP anomenat Sí als Països Catalans. Vota independència! L'acte comptarà amb representants de tots els racons dels Països Catalans: Assumpció Cantalozella (Principat), Feliu Ventura (País Valencià) Rosa Calafat (Illes Balears), Marta Serra (Catalunya Nord) i Eva Menén (Franja de Ponent). Lluís Llach, que finalment no hi podrà assistir, ha enviat un text que es llegirà durant l'acte.

Vilablareix

Vilablareix Decideix dedicarà tres dies a recollir vots anticipats. Les urnes s'instal·laran el proper diumenge, dia 18, a la sala polivalent del pavelló, de cinc a set de la tarda; el dimecres 21 de vuit a deu del vespre als baixos de l'ajuntament, i el dia de Sant Jordi, de tres a cinc de la tarda, a l'escola CEIP Madrenc. A més, la comissió també ha facilitat un telèfon de contacte per a tothom que no es pugui desplaçar per anar a votar, ja que els apoderats recolliran els vots.

Caldes de Malavella

Demà dissabte, a les vuit del vespre, el Teatre Municipal acollirà la projecció de la pel·lícula Cataluña-Espanya, i tot seguit es farà un debat amb representants de tots els partits municipals.

Medinyà

Medinyà organitza demà, a les quatre de la tarda, a la plaça de la Font, la primera trobada d'espargulaires. Aquells que aconsegueixin el manat més gros o l'espàrgul més llarg rebran un premi, i per benerar, hi haurà truita d'espàrguls.

Hostalric

Hostalric Decideix ha organitzat per demà una gran festa multicultural per animar a votar anticipadament. A les dotze del migdia, la Coral Parroquial oferirà un concert al claustre de l'Ajuntament, mentre que a la una hi haurà un tast de cuscús a l'Ajuntament. A dos quarts de cinc de la tarda es farà la plantada i una cercavila de gegants, i cap a dos quarts de sis de la tarda hi haurà l'actuació de la Coral Rociera, música africana i una exhibició de hip-hop.


El proper diumenge, 25 d'abril de 2010, se celebra una consulta popular sobre la independència de la nació catalana a Girona, Salt, Sarrià i als municipis veïns d'Aiguaviva, Fornells de la Selva, Quart i Vilablareix, així com a centenars de viles i ciutats catalanes. L'organització d'aquesta consulta:

-Consistueix un exercici de participació i mobilització ciutadana significatiu i sense precedents, una mostra de la vitalitat i l'energia de la societat civil gironina i catalana, que cal preservar i enfortir;
-És una iniciativa basada en un inequívoc esperit cívic i pacífic, i que té per objecte preguntar l'opinió al conjunt de la ciutadania sobre una qüestió d'interès general, sense imposicions de cap tipus i de manera oberta i democràtica;
-Parteix del reconeixement que el poble català ha de poder decidir de forma lliure i sobirana el seu propi futur, en l'exercici del dret reconegut internacionalment a tots els pobles del món.
Per tot això, els sotasignants donem el nostre ple suport a la celebració de la consulta sobre la independència de la nació catalana del 25 d'abril de 2010, i animem a tots els ciutadans i ciutadanes a participar-hi".

AUGIRONA presente en el acto de lectura del manifiesto de Girona Decideix




No hay comentarios: