.

.

lunes, 26 de abril de 2010

Gairebé mig milió de catalans ja han votat 'sí' a la independència

El sí a la independència de Catalunya ha guanyat en la tercera onada de consultes sobre la independència de manera aclaparadora amb una participació al voltant del 20%. Decidim.cat destaca que ja són 500.000 els ciutadans que han acudit a les urnes des del 13-S d'Arenys de Munt, i la immensa majoria han votat a favor de l'Estat propi. En aquest sentit, els electes pel dret a decidir volen agrair l’esforç de la gent que ha fet possible aquest procés de consultes a més de la meitat dels municipis de Catalunya.

En la jornada d’avui han realitzat la consulta 212 municipis de tot el territori entre els quals es troben dues capitals de demarcació, Girona i Lleida, i un bon nombre de capitals de comarca com La Seu d’Urgell, Manresa, Olot, Reus, Cervera i Igualada.

Decidim.cat entén que el fet que més de la meitat de municipis de Catalunya hagin celebrat una consulta sobre la independència demostra l’interès que aquest tema suscita entre la societat catalana.

Decidim.cat també valora molt positivament la implicació dels càrrecs electes locals, i reitera que en aquells municipis on els càrrecs electes han treballat conjuntament amb les comissions locals els resultats han estat millors.

Decidim.cat considera que el debat no cal centrar-lo en els percentatges obtinguts sinó en el fet que la ciutadania catalana pugui decidir en un futur no gaire llunyà, sobre quin ha de ser el seu futur.

Finalment, Decidim.cat agraeix l’esforç realitzat per milers de voluntaris que han fet possible, conjuntament amb la cessió de dependències municipals, que les consultes hagin tirat endavant, tot i l’intent de l’Estat d’evitar-les.

No hay comentarios: