.

.

sábado, 26 de diciembre de 2009

Girona apuja 5 cèntims el bitllet senzill d´autobús

Transports Metropilitants del Gironès (TMG) va aprovar ahir els preus que entraran en vigor al gener per als viatges d'autobús. Es congelen les tarifes de totes les targetes multiviatges d'abonament, però s'apuja cinc cèntims el preu del bitllet senzill, que passarà d'1,20 a 1,25 euros.
La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Girona, Isabel Salamaña, va indicar que s'ha decidit incrementar únicament el bitllet senzill amb l'objectiu "d'afavorir l'ús de la targetes multiviatge i aproximar-se al preu de bitllet senzill de l'Autoritat del Transport Metropolità" (d'1,4 euros per viatge) i així ser equitatius amb tota la població usuària del transport públic de l'àmbit de l'ATM.
Crear fidelitat és, segons va assenyalar la regidora, una prioritat de la política de mobilitat de la ciutat i en especial l'ús dels mitjans més respectuosos amb el medi ambient. El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Girona, Carles Puigdemont, va votar contra l'augment de preu del bitllet senzill, ja que considera que en temps de crisi "no és el moment" per fer-ho. Al mateix temps va recordar que els impostos i les taxes no s'han apujat.
De fet, l'ús del bitllet senzill està decaient entre els usuaris, que troben en la targeta multiús uns preus més econòmics. Aquest darrer any, només el 27% dels viatges han estat per mitjà de la compra d'un bitllet sezill. L'any passat va ser el 38% i fa sis anys era del 50%. Les targetes multiviatge i les de descomptes per a estudiants, per a la gent gran i les especials per a joves tenen cada cop una major utilització.
Des que han augmentat les freqüències de les línies d'autobús de Girona, el nombre de passatgers ha pujat considerablement. L'any passat hi va haver 2.166.054 viatges i enguany la xifra de passatgers ha pujat fins a 2.560.299. Això significa un increment del 18,2 per cent d'usuaris. La línia 7 és la que ha tingut un increment més elevat, amb un 61 per cent (passa de 89.816 a 144.617 passatgers). La línia 11 també té una puja substancial, el 29,7 per cent (uneix els CAP i el campus de Montilivi de la UdG). Totes les línies d'autobús han tingut un increment elevat, excepte la línia 8 (Renfe-Montilivi), que pateix un lleuger descens (de 122.429 a 121.307 viatges).
TMG calcula que els usuaris de transport públic dins de la ciutat de Girona, si es considera tant els de TMG com els de TEISA, hauran estat el 2009 entre 4 i 4,5 milions de viatges.

No hay comentarios: