.

.

domingo, 25 de septiembre de 2011

La nova anella cicloturística entre Girona i França es dirà Pirinexus


El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Miquel Calm, ha explicat avui en roda de premsa que el projecte Enllaç, projecte transfronterer amb el qual s’està creant una anella ciclable de 366 quilòmetres als dos costats dels Pirineus, ha definit la major part dels traçats de la demarcació de Girona, ha permès l’execució d’algunes obres i que es comenci a estudiar la senyalització. Per això, s’ha creat el logotip i la marca que s’implantarà als senyals que marcaran la ruta.

Des de mitjans del 2010 fins ara s’ha definit el traçat al Baix Empordà, amb 25 quilòmetres de xarxa ciclable que s’uniran a la via verda de Palamós – Palafrugell, a l’Alt Empordà, amb 72 quilòmetres de xarxa, i al Ripollès, amb 35 quilòmetres. Aquestes rutes, unides als 125 quilòmetres de via verda existents, connectaran amb la ruta francesa pel coll de Panissars (Alt Empordà) i pel coll d’Ares (Ripollès) i conformaran els 366 quilòmetres d’anella ciclable.

Al Baix Empordà ja s’ha dibuixat la traça entre l’Escala i Palafrugell, connectant a Palamós per la via verda, i enllaçarà amb Platja d’Aro i la ruta del Carrilet quan es construeixi el tram d’enllaç entre Palamós i Castell d’Aro. A l’Alt Empordà també hi ha el traçat definit, aprofitant part de la nova via verda de la Muga, i s’estudia com travessar la frontera de la Jonquera i el tram dels aiguamolls. Al Ripollès ja es disposa del projecte de redacció de connexió entre Sant Joan de les Abadesses i Olot, que depèn de finançament extern, i s’estudia el projecte de Camprodon a Molló i al Coll d’Ares, possiblement per una carretera poc transitada, així com de Camprodon a Sant Joan de les Abadesses.

El gerent del Consorci, Emili Mató, ha assenyalat que a partir d’ara es realitzarà el projecte de senyalització, que determinarà la quantitat de senyals que cal implantar al territori. A la senyalització hi constarà el nou logotip i el nom “Pirinexus, ruta cicloturística catalana”. Aquest logotip també indentificarà tot el material informatiu que s’editi i el web que es crearà per donar a conèixer la ruta. Mató ha destacat que el darrer pas serà realitzar algunes actuacions sobre el terreny, però que “caldrà prioritzar les obres en els punts que siguin més necessàries, segons la disponibilitat econòmica”.

El director de l’empresa de disseny i comunicació Iglésies Associats, Toni Iglésies, ha explicat que per a la nova marca “s'ha creat un nom multilingüe, de fàcil comprensió i bona sonoritat en diferents idiomes, i que representa l’essència d’unió dels 2 territoris, amb els Pirineus com a gran protagonista geogràfic”. El logotip “Pirinexus, ruta cicloturística catalana” representa un camí i la unió dels dos territoris que travessa, i els colors verd i blau identifiquen la unió de les zones d’interior i de muntanya amb la zona del litoral i la costa mediterrània. El nom Pirinexus fa referència al nexe d’unió d’aquests dos territoris, i en destaca el caràcter X per damunt de la resta, simbolitzant la unió transfronterera.

Els socis del projecte Enllaç són el Conseil Général des Pyrénées Orientales i el Conseil de Développement du Pays Pyrénées Mediterrané. El projecte es va iniciar el 2010, té una durada prevista fins a la primavera del 2013, i està finançat pels fons FEDER, que aporten un 65% del cost global. El pressupost per la part gironina és de 947.975 euros i està cofinançat també per la Diputació de Girona, el departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, els consells comarcals del Baix Empordà, Alt Empordà i Ripollès, i fons propis del Consorci.

Girona, un referent premiat a Europa
Calm ha recordat que liderar el projecte Enllaç ha estat possible perquè el Consorci i les vies verdes de Girona són un referent europeu, com ho demostra el darrer Premi Europeu a la Millor Iniciativa Exemplar, convocat per l’Associació Europea de Vies Verdes (AEVV) i rebut la setmana a França. L’AEVV reconeix amb aquest premi que el projecte Descobrint els Secrets de les Vies Verdes de Girona és una “acció innovadora amb gran impacte de difusió i promoció de les vies verdes de Girona com un recurs per descobrir el valor cultural i natural de la zona”.

No hay comentarios: