.

.

jueves, 9 de agosto de 2012

Trobada de vaporistes a Castell d’Aro


Circulació de minitrens al Parc de l’Estació de Castell d’Aro

12a Trobada Vaporista de la Vall d’Aro (pdf) el diumenge 12 d’agost al Parc de l’Estació de Castell d’Aro coincidint amb la celebració del 17è aniversari del Trenet de la Vall d’Aro (1995–2012). El principal atractiu de la jornada serà la possibilitat de poder circular amb minitrens d’11 a 13 h i de 16 a 20 h, activitat que fa les delícies dels més menuts, en un dels set únics circuits de modelisme a escala que hi ha a Catalunya.

La jornada està organitzada per l’Associació El Trenet de la Vall d’Aro, entitat membre de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril amb la col·laboració de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro. Durant la jornada també es podrà veure la màquina núm. 5 de l’antic tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona, conegut popularment com a Feliuet o Carrilet, que va adquirir l’any 2009 l’Ajutnament i que està restaurant l’Associació El Trenet de la Vall d’Aro.

El Carrilet es va inaugurar l’any 1892 funcionant com a línia de passatgers i mercaderies fins al 1969. Va ser el primer tren de la península en utilitzar la via estreta, ja que així es facilitava la construcció d’un traçat molt sinuós amb 82 corbes. La locomotora núm. 5 va ser construïda l’any 1893 per la casa Lokomotivfabrik Krauss & Cie. A.G. de Munic, Alemanya, i va ser la darrera en fer el viatge Girona-Sant Feliu de Guíxols l’any 1969.

No hay comentarios: