.

.

miércoles, 16 de diciembre de 2009

Sant Narcís: Conflictes i zona blava

GIRONA | DDG Els dos grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de girona (CiU i PP) van acusar l'equip de govern tripartit d'haver generat un conflicte a Sant Narcís entre veïns i comerciants amb la implantació de les zones blaves i de no haver-lo sabut aturar.

La portaveu del PP, Concepció Veray, es va preguntar perquè el govern no havia sabut "casar" els interessos dels veïns i dels botiguers. També va admetre que pot ser calen zones blaves comptabibles amb les zones lliures d'aparcament. El portaveu de CiU, Carles Puigdemont, va lamentar que s'hagi anat traient aparcaments per les obres del TAV i no s'hagi pressionat Adif perquè en generri de noves d'immediat.
La regidora de mobilitat, Isabel Salamaña, va indicar que al barri hi ha més de 2.200 places gratuïtes i que amb les obres, un cop Adif faci els treballs per habilitar un aparcament de vuitanta places a les antigues naus de la Campsa, al barri se n'haurà perdut 248. Va recordar que s'havien fet reunions amb veïns i comerciants i que els representants dels residents tot i dir que no volien les zones blaves havien manifestat que no s'hi oposarien. Posteriorment, l'Associació de Veïns però, ha iniciat un campanya en contra de les zones blaves que va acabar ahir amb més de 2.600 en contra. Salamaña va oferir ahir, de nou, diàleg als veïns.

Aquest debat entre els partits es va fer en un ple farcit de retrets entre govern i oposició. El tripartit va desestimar les al·legacions de CiU a les ordenances fiscals per l'any 2010 ila que pretenia recuperar la muralla a la pujada de Sant Feliu ; també l'al·legació la que una resident havia presentat en el desenvolupament del polígon d'actuació del carrer montbó (CiU també rebutja aquest projecte); es va desestimar igualment el recurs de reposició de CiU per la resolució del contracte a l'empresa que va abandonar les obres de l'aparcament a la plaça del Pallol; finalment tampoc es va acceptar la petició nacionalista que l'alcaldessa fes un informe sobre la seva activitat en cada ple.

Els retrets entre el portaveu de CiU i l'alcaldessa, Anna Pagans (PSC), van arribar al punt que la màxima autoritat local va etzibar: "El debat electoral ja el tindrem més endavant. No tingui pressa". No va dir si estava indicant que seria novament la cap de llista del PSC, però si que ho deixava entreveure.

No hay comentarios: