.

.

sábado, 12 de mayo de 2012

El Girona necessita derrotar un rival directe com l'Alcoià per la permanència i fer bo el triomf a Guadalajara

Que ningú s'equivoqui; no hi ha res fet. Encara queden moltes finals. Malgrat la contundent victòria a Guadalajara de la setmana passada (1-4), el Girona segueix en posicions de descens a quatre punts de la salvació. El triomf al Pedro Escartín ha anat molt bé per mirar el futur amb optimisme i alguns ja pensen que avui, amb una altra tarda màgica de Coro i Jandro, es tornarà a retallar. Ahir mateix però Javi Salamero es va encarregar, en certa manera, de frenar l'eufòria. "No vivim del que hem fet sinó del que podem arribar a fer. És clar que serà difícil però ara ho és menys que la setmana anterior", deia el tècnic, que va explicar que aquesta setmana ha intentat recordar al vestidor el moment més dur de la temporada per tal de fer-los veure que que qualsevol ensopegada els pot tornar a aquell escenari.
"Quan t'elogien massa sovint tens tendència a mostrar debilitats. Som conscients que no hem fet res més que acostar-nos a l'objectiu però que no l'hem assolit", detalla. Tot i això, Salamero, una setmana més, es optimista i està convençut que el seu equip "està amb moltes ganes de competir" per endur-se els tres punts i seguir fent camí cap a la salvació. Per Salamero el partit d'avui "no serà ?gaire diferent" del de dissabte passat. "La pressió existeix igual. Som conscients de les conseqüències positives i negatives que pot suposar el partit", diu.
El tècnic sap de l'exigència del rival d'avui, que sortirà a mossegar des del minut u i d'un calendari que diu que els gironins hauran de jugar cinc partits en poc més de quinze dies. Per aquest motiu, Salamero començarà avui mateix a dosificar la plantilla i Luso, habitual titular al lateral dret, descansarà. Per contra, Acuña i Tortolero, tornen a la llista després de superar una lesió i de complir sanció, respectivament. Ambdós, sobretot Tortolero, tenen números de ser titulars avui. També en té Nieto, que podria prendre el relleu d'un Moha al límit a l'esquerra. La baixa per lesió de Dorca serà coberta per Garmendia, que ja va haver de sortir a Guadalajara i va complir. Ballini torna a la convocatòria d'on segueixen fora Acciari, Óscar Díaz, Yago i Saizar i en cau Juncà.
Salamero té molt clar que de res serviran els tres punts de Guadalajara si avui no es torna a gua?nyar. L'Alcoià, que també ocupa plaça de descens a un punt dels gironins, arriba tocat per l'últim empat davant el Còrdova (3-3) però amb la intenció de buscar un cop d'efecte que els impulsi cap a la salvació. El bon moment dels de Montilivi -acumulen 4 jornades sense perdre- és un factor molt a tenir en compte per al Girona, que pot encadenar dues victòries per primer cop aquesta temporada. Salamero té clar que si l'Alcoià vol pescar a Montilivi aquesta tarda haurà de fer "com a mínim dos gols".
"Portem una mitjana de dos gols o més a favor. Estem sòlids a casa i tenim confiança en la gent de dalt, assegura el tècnic. Salamero considera el partit d'avui un escenari "semblant" al de Guadalajara. "L'Alcoià aposta pel joc directe, amb una pressió intensa a dalt i un bon contracop. Haurem de vigilar també l'estratègia. No ens han de sorprendre, tanmateix", assenyala Salamero que no tem l'agressivitat rival. "Per això hi ha un jutge, el que si hem de vigilar són els seus arguments ofensius, en tenen suficients per crear perill", avisa.
El conjunt alacantí arriba a Montilivi amb força problemes a la ?defensa. Els laterals titulars, Pina i Morcillo, estan sancionats mentre que Fernando Martín està lesionat. A més a més, Luis César, que ha deixat fora de la llista Fabiani i Rafa García, tindrà el dubte dels centrals Carrión i Rojas. Això farà que Roldán o Devesa hagin ?d'adaptar-se a a la posició de ?lateral.

No hay comentarios: