tanto monta monta tanto olga maria a monago como a Carlos Muñoz eso si solo pilla a los del PP costa de nuestros impuestos, amor incondicional por la buxaca de los corruptos

.

.

lunes, 27 de diciembre de 2010

De la Vall d'Aro a Romanyà pujant per les Gavarres


El Centre BTT Baix Empordà és un dels clàssics pel que fa a rutes en BTT. Ofereix 19circuits interconnectats que recorren la comarca i, en especial, les seves zones muntanyoses. En total hi ha 327 quilòmetres senyalitzats que ofereixen un ventall de possibilitats gairebé infinites pel que fa als desnivells i a les dificultats tècniques. Les rutes es troben repartides en quatre sectors: la Vall d'Aro, Gavarres nord, Montgrí, la Vall de Calonge i Palamós.

El punt d'acolliment del centre BTT es troba situat a l'antiga estació del carrilet de Castell d'Aro. Les instal·lacions disposen de tots els serveis necessaris per a la pràctica de la bicicleta tot terreny: lloguer, reparació i neteja de bicicletes, dutxes, guies professionals, informació turística, etc.

Tot i així, el centre disposa de mitja dotzena més de punts on us podran informar de les rutes i l'estat en que es troben, com ara l'Oficina de Turisme de Sant Feliu de Guíxols o les Piscines Municipals de la Bisbal d'Empordà.

Avui us proposem una de les rutes més atractives de la zona i que es pot fer tot l'any, per fred que sigui l'hivern. Partint de Castell d'Aro el camí remunta la cara sud de la serralada de les Gavarres fins carenar la serra Llonga i travessar el poblet de Romanyà, que tot i que minúscul és força conegut perquè allà hi va viure l'escriptora Mercè Rodoreda. La seva manera de descriure la natura mediterrània i de tractar literàriament els colors, se'ns farà avinent al llarg d'aquesta ruta que combina el blau de la mediterrània que dominarem visualment al llarg del primer tram, amb el verd dels pinars i alzinars del tram posterior. Seguiu els senyals de BTT amb el número 8.

Les Gavarres, entre el Gironès i el Baix Empordà, és una típica serralada litoral: alçades difícilment superiors als 450 metres, bosquets d'alzina i pi, antiga presència humana i un sòl de sauló que propícia camins trencats per les aigües pluvials; així és la ruta que us proposem. El centre BTT de Castell d'Aro és a l'estació de l'antic carrilet, a la via verda entre Sant Feliu i Girona. Hi ha lloc per aparcar, aigua per rentar les bicis i un plànol. Sortirem d'aquí.

Agafeu la via verda cap a Girona i, 800 metres després, la deixeu a mà dreta per endinsar-vos al poble pel carrer Nou Roquissar, que puja com un dimoni fins agafar el carrer Calvari a l'esquerra. Al final del carrer en surt la pista que, s'enfila en sis quilòmetres fins al club de golf i la carretera asfaltada que va de Platja d'Aro a Romanyà.

Sou al cap de munt de la Serra Llonga, 355 metres, i punt més alt de la ruta. Ara cal baixar al fons d'una Vall solitària per l'altra vessant i tornar a pujar fins Romanyà. Des d'aquí un descens seguint el GR ens portarà de nou a la via verda del carrilet, que caldrà agafar durant cinc quilòmetres en sentit contrari al d'abans, és a dir, cap a Castell d'Aro.


Dificultat:

Mitjana. Vigileu les dues baixades per corriols estrets i trencats.

Distància:

26,00 kms

Temps:

2h 40'

Desnivell:

600 metres

Web:

www.vilanova.cat i www.bicis-plegables.blogspot.com.

No hay comentarios: