.

.

miércoles, 1 de septiembre de 2010

Vinculan el descens dels matriculats al curs de P3 a la "frenada" d´immigrants

El primer dia de curs escolar no serà aques any el 15 de setembre, com tothom estava acostumat. Els alumnes entraran a les aules -alguns amb més entusiasme que altres- el pròxim dimarts 7 de setembre. A la demarcació de Girona 110.147 alumnes estan matriculats per al pròxim curs en centres educatius gironins. Dels més de 100.000 alumnes, 8.098 són de P3, és a dir, que aniran a l'escola per primera vegada aquest curs 236 alumnes menys que en l'inici de curs anterior, segons dades del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya exposades per Ràdio Girona. El director territorial a les comarques gironines, Andreu Otero, va vincular ahir en una entrevista que el fet que hi hagi menys alumnes aquest any que el curs anterior és perquè "suposo que en l'immigració hi ha hagut una parada i en alguns casos una recessió. També suposo que la natalitat hi deu intervenir".
A falta d'una setmana de l'inici del curs escolar, encara no estan cobertes del tot les plantilles en els instituts i escoles de les comarques gironines, segons va explicar el director territorial de les comarques gironines, Andreu Otero. Falta per nomenar el personal que cobreix les baixes i les reduccions de jornades. Andreu Otero va explicar que "les baixes baixen en picat els mesos d'estiu i pugen durant els curs". Otero també va manifestar que a favor dels docents de les comarques gironines que, en les estadístiques de baixes laborals, el personal gironí "sempre està un punt i mig o dos per sota de la mitjana de Catalunya". El nou curs escolar es preveu complicat per les discrepàncies entre Educació i el col·lectiu de docents per les retallades econòmiques. Tampoc estan enllestits tots els treballs en marxa, però Otero garanteix que tot estarà a punt per al 7 de setembre.
Per altra banda, el Govern va aprovar ahir destinar 20,9 milions d'euros per a l'ampliació i nova construcció de cinc centres escolars.
L'acord de Govern permetrà ampliar l'escola Agustí Gifre de Sant Gregori, aquesta ampliació a dues línies ha suposat un cost de 350.000 euros. També es van aprovar ahir obres en centres de Reus, Granollers i Castellbisbal.

No hay comentarios: