.

.

domingo, 25 de abril de 2010

212 municipis voten si volen la independència

Un total de 212 municipis voten aquest diumenge si volen la independència de Catalunya en la tercera onada de consultes, en les quals estan cridats a les urnes 1,3 milions de catalans majors de 16 anys. Aquesta tercera onada serà la més multitudinària -després de la primera celebrada a Arenys de Munt el 13 de desembre del 2009 i la segona el 28 de febrer, amb 166 municipis convocats- i comptarà amb la participació de ciutats com Girona, Figueres, Mollerussa, Igualada, Manresa i Reus, on s'instal·larà el centre de dades de la consulta, entre d'altres. Està previst que una cinquantena d'observadors internacionals que aquest dissabte van destacar la 'validesa' dels referèndums- supervisin el procés.

Dies abans de l'inici de les consultes d'aquest diumenge, però, ja s'ha produït algun contratemps, com el requeriment de la subdelegació del govern a Tarragona demanant a l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, que retornés les urnes –propietats de l'Estat- perquè no les cedia per fer les consultes independentistes. Finalment, però, Alcanar en va cedir unes quantes i la consulta es podrà celebrar sense cap problema.

A partir de les dotze del migdia, està previst que des del centre de dades -instal·lat a Reus- es donin les primeres xifres de participació.

Esparreguera i catalans a Irlanda, els primers

A banda del vot anticipat, aquest dissabte es van celebrar dues consultes per avançat. Es tracta d'Esparreguera, on un 90,86% dels votants van donar el seu vot afirmatiu a l'autodeterminació. Van ser 2.605 de les 2.872 persones van participar en la votació, mentre que el 'no' va obtenir el 6,56% dels vots. Un 2,58% dels votants ho va fer en blanc, i un 0,17% van ser declarats vots nuls.

D'altra banda, 79 catalans residents a Irlanda van dur a terme aquest dissabte una consulta davant l'emblemàtic edifici de correus. El 93,7% han estat favorables al 'sí' a la independència de Catalunya. Els organitzadors de la consulta, la plataforma 'Irlanda Decideix!, consideren que la consulta va ser 'tot un èxit' i asseguren que la participació estava dins de les expectatives per una comunitat petita resident a l'exterior.

No hay comentarios: