tanto monta monta tanto olga maria a monago como a Carlos Muñoz eso si solo pilla a los del PP costa de nuestros impuestos, amor incondicional por la buxaca de los corruptos

.

.

lunes, 9 de enero de 2012

Bicicletada per una Girona més apta per ciclistes


Unes 200 persones, majoritàriament nens amb els seus pares, han participat aquest diumenge en la 14a edició de la 'Bicicletada de Reis' - organitzada per l'entitat Mou-te en Bici- que ha recorregut els principals carrers de Girona. Amb la bicicletada, l'entitat vol reivindicar la necessitat de potenciar el seu ús com a mitjà de transport. El president de la plataforma 'Mou-te en bici', Miquel Llop, ha assegurat que la bicicleta és "el sistema més pràctic" per moure's per la ciutat i subratlla que el concepte de mobilitat fa referència a "moure persones i no cotxes". Per això, Llop ha destacat que les poblacions s'haurien de planificar i construir "pensant en les persones" i no en els cotxes.

La plataforma 'Mou-te en Bici' va néixer ara fa 15 anys i, des de fa catorze, porten a terme la 'Bicicletada de Reis'. Segons explica el president de 'Mou-te en Bici', Miquel Llop, la iniciativa -que sempre es porta a terme el primer diumenge després de la nit de Reis- va néixer perquè els més petits poguessin estrenar les bicicletes que els Reis d'Orient haurien deixat a casa seva. No obstant això, la bicicletada té un significat més profund, "és per reivindicar l'ús de les bicicletes", assegura Llop. Al mateix temps serveix per reclamar que les ciutats estiguin "més pensades per a les persones i per als ciclistes", destaca Llop.

El president subratlla que el concepte de mobilitat fa referència a "moure persones i no cotxes" i reivindica la utilització de les bicicletes com el millor mitjà per moure's per ciutat en comptes dels turismes. L'entitat 'Mou-te en bici', que agrupa més de 300 socis i simpatitzats, organitza tota mena d'activitats divulgatives, lúdiques i reivindicatives de i és coneguda per ser una de les entitats promotores de la Girocleta.

La bicicletada popular s'ha iniciat a la plaça Calvet i Rubalcaba acompanyada per la música del grup 'Els Xirois de Santa Eugènia de Ter' i ha recorregut el carrer de la Rutlla, Emili Grahit, Passeig d'Olot, Riu Güell, el carrer Migdia, Reggio Emília, la plaça dels Països Catalans, el carrer del Carme, plaça Catalunya, plaça del Vi, la Rambla de la Llibertat fins tornar de nou a la plaça Calvet Rubalcaba. Entre els seus participants, s'hi ha pogut veure el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, que ha valorat "molt positivament" la iniciativa. Alcalà ha ressaltat "els atractius" de la bicicleta, un mitjà que permet "contemplar i relacionar-se amb altres persones".

La majoria dels ciclistes eren nens i nenes acompanyats dels seus pares que han gaudit de dues hores de ciclisme pel centre de la ciutat.

No hay comentarios: