.

.

lunes, 30 de abril de 2012

El celler de can Roca un dels favorits per la revista «Restaurant»


La revista britànica "Restaurant" anuncia aquesta nit a Londres la llista dels 50 millors restaurants del món, considerada com els Óscars de l'alta cuina, i tot apunta a que tindrà un important gust català, doncs entre els favorits hi ha el Celler de Can Roca (Girona).

La llista, que s'anunciarà en una gala que comença a les 19.00 GMT, ha estat elaborada per crítics de tot el món.

El 2011, per segon any consecutiu, "Restaurant" va coronar al restaurant Noma de Copenhaguen (Dinamarca), del xef Rene Redzepi, com el millor del món, però el segon i tercer lloc van anar a parar als espanyols el Celler de Can Roca -Girona (Gironès)- i Mugaritz (Guipúscoa), respectivament.

Aquest any s'espera que els xefs espanyols mantinguin les seves posicions i fins i tot pugin en la classificació, i a més la basca Elena Arzak rebrà durant la cerimònia d'avui el guardó a la millor cuinera femenina del món.

La gran sorpresa de l'edició de 2011 la va donar el Celler de Can Roca, el restaurant gironí dels germans Roca (Joan, Jordi i Josep), que va passar de la quarta a la segon posició, destronant el britànic Fat Duck, de l'experimental Heston Blumenthal.

De la seva banda, Andoni Adúriz, al càrrec de Mugaritz, es va confirmar per sisena vegada com un dels deu millors cuiners del món i va confirmar l'àmplia presència de la cuina basca en el "top 50", on estaven representats altres tres cuiners del País Basc, Juan Mari Arzak (8), Martín Berasategui (29) i Víctor Arguinzóniz, de la Graella Etxebarri (50).

Els restaurants espanyols van dominar durant molt temps el prestigiós rànquing des que el català Ferran Adrià va aconseguir alçar-se amb el primer lloc l'any 2002, una posició que va recuperar al 2006 i en què es va mantenir durant quatre anys consecutius.

No hay comentarios: