.

.

lunes, 21 de noviembre de 2011

Les pluges castiguen amb força les comarques gironines


Les pluges han deixat, de la matinada a les sis de la tarda d'aquest dilluns, 74,9 litres per metre quadrat a Espolla i 36,3 a Torroella de Fluvià, a l'Alt Empordà, segons informació del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que ha afegit que a la zona marítima les precipitacions se situen entre els 20 i els 30 litres per metre quadrat. D'altra banda, les pluges podrien superar els 100 litres en 24 hores a aquesta comarca, segons ha avançat el SMC. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté en fase d'alerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat), a partir de les previsions meteorològiques i per les incidències provocades per la pluja.

Segons la informació facilitada pel SMC, es mantenen les previsions ja emeses per a acumulació i intensitat de pluja per a avui. És a dir, l'afectació serà a les demarcacions de Girona, Barcelona i Tarragona, i a les Terres de l'Ebre.

A partir de la propera matinada les comarques afectades per l'avís de superació del llindar d'acumulació -més de 100 litres en 24 hores- són el Baix Ebre, la Garrotxa, el Montsià, Osona, el Ripollès i la Selva. També es podrien veure afectades l'Alt Empordà, el Baix Camp, el Baix Empordà, el Gironès, el Maresme, el Pla de l'Estany, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Vallès Oriental.

Pel que fa a la previsió d'intensitat de pluja per a demà, es preveu afectació durant tot el dia a les zones del Gironès, del litoral i prelitoral de tot el país, i a algunes comarques de la Catalunya Central. La probabilitat d'afectació és més elevada a la zona nord-est i sud del país.

Onades de fins a 3,5 m d'alçada i forts vents

Aquesta situació es pot veure agreujada per les previsions d'onatge. El SMC manté les previsions emeses anteriorment per al dia d'avui (afectació a les comarques costaneres compreses entre el Barcelonès a l'Alt Empordà), i s'allarga l'episodi de fort onatge per a demà. Afectarà tot el litoral català en diferents graus de probabilitat i les onades poden arribar als 3,5 metres d'alçada.

No hay comentarios: