.

.

jueves, 12 de diciembre de 2013

9 de noiembre de 2014 : CONSULTA INDEPENDENCIA DE CATALUÑA


El diumenge 9 de novembre de 2014 serà el dia en què els ciutadans de Catalunya seran cridats a les urnes per part de la Generalitat de Catalunya perquè es pronunciïn sobre el futur polític del país.

"Avui serà un dia intents", advertien a Nació Digital fonts del Govern, de la direcció de CiU i de la cúpula republicana. I tot apunta que serà així i a ningú ja no li estranyaria que avui pogués haver-hi "fumata blanca" amb la pregunta i la data. En aquests moments, des de les onze del matí, els líders dels partits autodeterministes es troben reunits al Palau de la Generalitat per segellar l'acord sobre la data i la pregunta de la consulta sobre la independència de Catalunya.

Nació Digital ha estat testimoni de l'arribada a les onze i nou minuts de l'arribada de Junqueras amb el vehicle del partit i acompanyat d'un assessor. La reunió s'espera llarga, però fonts de Govern i d'ERC no amaguen "cert optimisme".

Els líders d'ICV i de la CUP, Joan Herrera i David Fernàndez, també són a dins de Palau ja des d'abans de les onze del migdia, segons ha pogut confirmar aquest diari, així com també Jordi Turull (CiU), Joan Mena (EUiA) i Quim Arrufat (CUP). De fet, la reunió hauria d'haver començat a les onze, i Junqueras hauria estat l'últim dels líders autodeterministes en arribar a la trobada. El màxim líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, també estaria participant a la reunió a través de vídeoconferència.

Durant el dia d'avui, doncs, Palau és el centre neuràlgic fidel procés català.

Executives d'urgència

A migdia, Esquerra ha convocat una executiva d'urgència expressament arrel d'aquesta reunió, suposadament per donar el vistiplau a l'enunciat que puguin pactar Mas, Junqueras i la resta de líders partidaris del procés.

Pocs minuts abans de les dotze del migdia, a la seu de CDC també hi tenia lloc una reunió del "pinyol" del partit per decidir els tempos i valorar si convoquen una executiva també extraordinària per valorar el resultat de la negociació.

No hay comentarios: