.

.

martes, 11 de septiembre de 2012

Els clubs es plantegen els diversos escenaris possibles en el cas que Catalunya obtingués la independència

Diverses entitats i dirigents de l'esport català s'han afegit a la manifestació per la independència de Catalunya. En cas que aquesta reivindicació es convertís en realitat, el món de l'esport també veuria molts canvis, per començar amb la oficialitat de les seleccions catalanes. A nivell de clubs es treballa amb diversos escenaris possibles.

Pel que fa als clubs professionals, es plantejarien diferents alternatives per organitzar les competicions. És evident que buscar un escenari on el Barça i l'Espanyol trobessin el nivell de competitivitat actual no és fàcil. Però altres països van trobar una solució.

Tres serien les alternatives que l'esport català tindria en el cas d'una Catalunya independent: continuar vinculat a les competicions espanyoles, com fins ara; crear unes lligues pròpies o, fins i tot, per proximitat, passar a competir en els campionats francesos. Des de les altes instàncies esportives catalanes, ja fa temps que es preveu aquest possible nou escenari.

El futbol és l'esport amb més clubs a Catalunya i, per tant, el que més veuria canviar el seu escenari. Des de la federació, ho tenen clar: ni seguir amb Espanya, ni jugar a França: campionats propis. Però, de moment, el Barça i l'Espanyol --els clubs catalans més grans-- prefereixen no mullar-se.

A Europa, hi ha precedents d'equips d'una nació que juguen competicions en un altre país. És el cas del Mònaco, que forma part de la lliga francesa, una lliga que, per cert, ha guanyat en set ocasions.

No hay comentarios: