.

.

viernes, 3 de septiembre de 2010

Girona celebrarà una manifestació unitària per la Diada de Catalunya


La celebració de la Diada de Catalunya a Girona comptarà aquest any amb una manifestació unitària convocada per l'entitat ADAC. Un total de catorze entitats i partits polítics han confirmat l'assistència a la trobada. El president d'ADAC, Jordi Terol, va titllar «d'extraordinària» la convocatòria i va explicar que l'objectiu és demostrar que tots els grups comparteixen el mateix objectiu, «la llibertat de Catalunya». «Hem de deixar de banda les nostres divergències ideològiques quan l'objectiu és el país», va concloure Terol. La manifestació començarà a dos quarts de vuit del vespre a la plaça Catalunya de Girona i estarà encapçalada per una pancarta amb el lema «Som una nació, nosaltres decidim».

Tot i que no totes les entitats comparteixen ideologies polítiques, sí que volen assolir un objectiu comú: demostrar la disconformitat amb el moment que està vivint Catalunya, iniciar un nou cicle i demanar la «llibertat de Catalunya».

Les entitats gironines que comparteixen cartell amb l'ADAC són: Òmnium Cultural, CDC, ERC, ICV, PSC, UDC, CCOO, UGT, Consell Local de la Joventut de Girona, JERC, JNC, Joventut Socialista de Catalunua, Joves d'Esquerra Verda i Unió de Joves. L'entitat organitzadora manté les portes obertes a totes les organitzacions que es vulguin afegir a la convocatòria i té present que tots els participants han fet concessions per aconseguir la unitat.

«El que està en debat ara mateix és la independència de Catalunya», va detallar Terol, i va afegir que estan «tips de la transició espanyola» ja que la idea de l'Espanya unitària «no canviarà».

Una pancarta amb el lema «Som una nació, nosaltres decidim» encapçalarà la manifestació. Segons Terol, el 10 de juliol amb la manifestació a Barcelona va demostrar que s'acabava un cicle i en començava un de nou. «El que es deia amb recança, avui és la conversa de l'ordre del dia», va explicar el president de l'ADAC, que va concloure que «ara tothom parla d'independència».

No hay comentarios: