.

.

lunes, 15 de abril de 2013

L´empat del Vila-real permet al Girona ser segon en solitari

Queden encara 8 jornades per al final de Lliga. Tot un món, pensaran alguns. Però a aquestes alçades els transistors ja comencen a aparèixer. O el Twitter. O el que calgui, per assabentar-se del que passa arreu i començar a treure la calculadora. A Girona ja comencen a fer números. Un punt amunt, un punt avall; el cas és que ara ja tot importa per a un equip entossudit en lluitar fins al final. Ja no només pensa en la promoció, sinó que veu, fins i tot, factible i no tan ?lluny com semblava l'ascens directe. Queda encara una barbaritat, molts partits per davant. Però el cert és que, ahir al migdia, una bona colla de seguidors gironins van estar amb els cinc sentits sobre tot el que passava a la Nueva Condomina, on s'enfrontava el Múrcia amb el Vila-real. I tots ells van estar d'enhorabona, ja que els visitants, un rival directe en la lluita per l'ascens, van ser incapaços de guanyar els d'Onésimo. Van salvar un punt gràcies a un gol "in extremis" de Santi Trigueros, però l'1-1 definitiu permet als blanc-i-vermells mantenir el segon lloc, privilegi que, com a mínim durant una setmana, ostentaran en solitari.
Ja ho va dir ben clar Rubi, ara fa tot just dues setmanes: "Lluitarem per fer la promoció, però si quan falten poques setmanes tenim el segon lloc ben a prop, no dubteu que ho donarem tot per atrapar-la". Una ferma declaració d'intencions de l'entrenador, que veu com, a dia d'avui, el seu equip ja ostenta aquesta plaça, gràcies als resultats que s'han donat aquesta última jornada. El primer, i més important: els blanc-i-vermells van fer els deures, amb una soferta victòria a Santander (0-1) rubricada gràcies a Felipe Sanchón, en veritable estat de gràcia. Després, el favor d'altres equips hi han fet la resta. El primer que els donava el mateix dissabte un cop de mà va ser el Mirandés, que va derrotar l'Almeria (1-0) a l'estadi d'Anduva, cosa que permet als burgalesos enganxar-se encara al somni de la permanència i deixa, per contra, els andalusos a dos punts de l'ascens directe (en suma un total de 58).
I ahir, la cirereta del pastís. A la Nueva Condomina, tothom estava pendent del que feia el Vila-real, el principal candidat a fer-se amb la segona plaça. Els de La Plana, després d'un inici irregular de Lliga, ja fa jornades que han retrobat el seu rumb i naveguen amb força cap a l'ascens. Una nova victòria contra el Múrcia hauria permès als groguets empatar a punts amb el Girona, encara que serien els groguets, per goal average, els qui haurien tancat la jornada en segon lloc. Tanmateix, però, el Vila-real no va poder sumar els tres punts. Se'n va fer amb un, en el darrer sospir, gràcies a una diana de Santi Trigueros al minut 95 en un partit en què el Múrcia va jugar durant 40 minuts amb un home menys (Matilla va veure la vermella al segon temps).
D'aquesta manera, el Girona és segon en solitari, un escenari que no vivia des de feia tres mesos. L'últim cop va ser després de la jornada 21 i a l'aconseguir un empat sense gols al camp del Reial Madrid Castella (0-0). Fins al moment, els blanc-i-vermells han estat segons durant 6 jornades d'aquesta temporada (com a màxim han aguantat aquesta plaça durant dos caps de setmana) i confien que una victòria aquest dissabte contra el Lugo els permeti engreixar encara més aquesta brillant estadística.
Una altra dada espectacular és el fet que el Girona de Rubi, tret de la primera jornada de Lliga (l'empat inicial contra el Sabadell va fer arrencar els catalans en dotzena posició), acumula ja un total de 33 setmanes en zona d'ascens a Primera Divisió, ja sigui de manera directa com a través del play-off.

No hay comentarios: