.

.

jueves, 23 de febrero de 2012

Girona permet el transport de bicicletes a l’interior dels autobusos

La iniciativa, que estarà en avaluació durant aquest 2012, permet des d’ahir el transport de bicicletes mitjançant un cinturó de seguretat a l’interior dels autobusos que ho especifiquin amb un distintiu
Des d’ahir, tots els autobusos de Girona (de Transports Metropolitans del Gironès) circulen amb un distintiu que indica la possibilitat de poder-hi transportar la bicicleta. Es tracta d’una iniciativa municipal que pretén “potenciar la intermodalitat entre mitjans de transport i facilitar l’ús de la bicicleta en l’àmbit urbà”, segons indica el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.
Aquesta iniciativa municipal, que no inclou els microbusos, durarà tot el 2012 i a finals d’any es portarà a terme una exhaustiva avaluació del servei. El sistema funciona a través d’un cinturó habilitat dins l’autobús que permet lligar-hi les bicicletes i també els cotxets (dos com a màxim), sempre que els infants vagin degudament subjectats.
Normes d’ús
El nombre màxim de bicicletes està limitat per les característiques dels autobusos i aquestes s’hauran d’ubicar a l’espai central reservat per a cotxets, cadiretes i cadires de persones amb mobilitat reduïda. Aquestes últimes sempre tindran preferència per davant de qualsevol altre ús.
L’entrada i la sortida de les bicicletes s’haurà de realitzar per la porta central i no es podrà sol·licitar la rampa. En tot cas, cal avisar el conductor o la conductora de l’accés de la bicicleta, i serà aquest qui, si l’ocupació de l’autobús és elevada, té potestat per decidir si la bicicleta pot pujar-hi o no.

No hay comentarios: