.

.

viernes, 20 de agosto de 2010

Els veïns alerten de l´augment d´assalts i d´«okupes» a Salt

La comunitat de veïns de la Sagrada Família de Salt, una de la més grans d'aquesta localitat d'uns 30.000 habitants, ha denunciat a l'Ajuntament que durant les vacances s'assalten els pisos buits i que en una quinzena d'aquests els llogaters viuen en condicions insalubres. Aquesta comunitat, integrada per 85 locals comercials i més de 200 pisos, acumula uns impagats de despeses de gairebé 50.000 euros. L'Ajuntament de Salt, que no té les competències, ha decidit intervenir per ajudar.

El president de la comunitat, Jaume Casaponça, va explicar que durant les últimes setmanes diversos desconeguts han rebentat les portes d'una desena de pisos que han quedat buits perquè els seus propietaris -principalment bancs i caixes- se n'han desentès, i se n'emporten el que volen. Per aquest motiu, va sol·licitar al consistori que intervingués per frenar aquesta situació, que cada vegada va a més.

«Cada setmana n'obren un, rebenten les portes i, clar, hem de mirar que no hi hagi ningú, tancar la porta i a vegades hem de posar nosaltres el pany, fet que comporta una despesa en aquell pis ja que ningú se'n fa càrrec», va informar Casaponça.

A més, el president de la comunitat va denunciar que en altres pisos han detectat que estan sobreocupats i que en una quinzena els seus llogaters estan vivint en unes condicions d'insalubritat importants en no disposar d'aigua ni llum perquè les tenen tallades per impagament.

Tot i no tenir competències, l'Ajuntament ja ha pres mesures per evitar que es degradi més. El primer tinent d'alcalde, Mingu Álvarez (PSC), va indicar que «ja ens agradria tenir més Jaume Casaponça, que col·laboressin a detectar i a tractar de solucionar aquest problema». Álvarez va recordar que la major part dels pisos ocupats són de bancs que no han executat les hipoteques i estan abandonats.

Álvarez va lamentar que els bancs abandonin els pisos sense executar la hipoteca i llavors «no trobem cap propietari a qui adreçar-nos i es va degradant». El regidor socialista va exigir que la justicia intervingui contra els bancs i els veïns que avisin per tractar de tapiar-los.

L'Ajuntament va inspeccionar aquest hivern 409 pisos on podia haver-hi problemes de salubritat. Els habitatges eren de 22 comunitats d'on havien rebut queixes o denúncies per brutícia, amuntegaments o presència de plagues.

No hay comentarios: