.

.

martes, 2 de febrero de 2010

La presó de Figueres es podrà convertir en una escola


L'actual presó de Figueres continua fent camí per acabar-se convertint en el CEIP Carme Guasch. Així ho ha confirmat el Departament d'Educació, que ja ha lliurat al consistori l'estudi de viabilitat amb els plànols que confirmen que l'espai és apte per traslladar-hi un centre educatiu. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ja va assegurar en la seva darrera visita a la ciutat a propòsit de la construcció de la nova Escola d'Hostaleria que es tractava d'una decisió "encertada".
Les obres del nou centre penitenciari del Puig de les Basses avancen i els terminis per a la seva finalització apunten a finals d'aquest any. Un cop això es faci efectiu s'haurà de dur a terme el trasllat de les instal·lacions i, a partir d'aquí, començarà la planificació de què passa amb les actuals dependències de la presó.
Sigui com sigui, i malgrat que no hi ha terminis clars sobre la taula, des d'Educació veuen amb bons ulls la proposta del consistori figuerenc i, segons ha pogut saber Diari de Girona, ja li han fet arribar l'estudi de viabilitat sobre la remodelació de l'espai, que comprèn una sèrie de mapes que confirmen que l'espai és apte per esdevenir una escola de Primària.
Així doncs, el centre escollit per traslladar-se a l'antiga presó és el CEIP Carme Guasch, una escola de nova creació, oberta el curs 2006-2007 en mòduls prefabricats al carrer Josep Maria de Sagarra, i que ha crescut de forma esgraonada en els darrers anys. L'alcalde de la ciutat, Santi Vila (CiU), va fer pública la notícia durant el sopar de Nadal de CiU de l'any passat, i la nova es va rebre molt bé per part de l'associació de mares i pares del centre, així com també de l'equip docent.
La idea de reconvertir aquest espai de la ciutat -amb una part protegida i concebut per l'arquitecte Josep Azemar- no és nova.
L'anterior alcalde, Joan Armangué (PSC), ja va plantejar que el centre, un cop es dugués a terme el trasllat dels seus interns a la nova presó, esdevingués un equipament per a usos culturals o bé que es convertís en un centre cívic.
També ho va insinuar la consellera de Justícia, Montserrat Tura, durant una visita a les obres del nou equipament l'agost del 2008, durant la qual va dir que " la ciutat mereix que l'actual presó passi a tenir usos culturals i cívics una vegada s'hagi construït el nou centre penitenciari".


No hay comentarios: